Over ons

Plastic afval vormt een grote bedreiging voor ons milieu. Ieder jaar zorgen we gezamenlijk voor een afvalberg van ruim 1,3 miljard ton plastic, bestaand uit wegwerpmaterialen en verpakkingen. 1,3 miljard ton per jaar. Dat is 1.000 kilo afval per seconde! En iedere kilo levert schade op voor mens, dier en milieu.

Hergebruik van materialen is een geweldige manier om de hoeveelheid plastic afval terug te dringen. Maar wij snappen ook dat hergebruik voor jou als aannemer of projectleider ingewikkeld is en dat het je extra werk oplevert waar je niet op zit te wachten.

Betaal voor gebruik in plaats van bezit en bespaar

Daarom hebben wij Rentinfra geïntroduceerd. Je betaalt dan voor het gebruik in plaats van het bezit van de deelbare buizen en voorkomt zo onnodig weggooien van nog goede materialen.

Bovendien bespaar je geld, want:

 • Je hoeft niet te kopen, dus je investering is veel minder groot
  Je hebt geen eigen opslag nodig, daar hoef je dus geen geld en mankracht in te stoppen en het scheelt je veel plan- en regelwerk
 • Bovendien is de kabelbescherming van Rentinfra niet alleen vervaardigd uit gerecycled materiaal, de delen zelf zijn ook weer 100% recyclebaar.

Uniek huurconcept

Huren bij Rentinfra werkt heel eenvoudig: je geeft aan hoeveel lengte van welk type kabelbescherming er voor een project nodig is. Rentinfra levert op locatie, zo nodig op meerdere plekken, exact de juiste benodigde hoeveelheid deelbare buizen en aanvullende materialen. Zijn de werkzaamheden afgerond, dan is één telefoontje genoeg om alle materialen door ons team op te laten halen. Zo makkelijk werkt het.

De voordelen op een rij

 • Je betaalt alleen voor het gebruik;
 • Je betaalt in termijnen, in plaats van een groot bedrag ineens;
 • Geen zorgen over transport;
 • Optimaal gebruiksgemak;
 • Geen milieubelastend afval na afronding;

Wij zijn Rentinfra

Rentinfra is een zusteronderneming van PION Kunststoffen BV, dé specialist op het gebied van hoogwaardige kunststof kabelbeschermingen. Rentinfra richt zich op de verhuur van gerecyclede materialen voor de infrastructuursector. Het stimuleren van hergebruik staat hierbij hoog in het vaandel.

Rentinfra wil een onderscheidende bijdrage leveren aan de circulaire economie.

Ons principiële uitgangspunt is om hoogwaardige kabelbescherming te bieden zonder afval na gebruik. De medium- en heavy use buis-toepassingen van Rentinfra zijn zo robuust dat ze keer op keer inzetbaar zijn. En dat is niet alleen een groot voordeel voor jou als gebruiker, maar ook een voordeel voor het milieu. Zo werken we samen naar een minimale CO2-footprint toe en maken we onze wereld een stuk leefbaarder.

Cruciale bescherming

Het is niet altijd waarneembaar, maar het netwerk van kabels vormt een essentieel onderdeel van onze vitale infrastructuur. Het is dan ook van cruciaal belang dat dit waardevolle netwerk in alle omstandigheden degelijk blijft functioneren en wordt beschermd.

Rentinfra biedt bescherming voor veel sectoren en branches:

 • het energie- en seinwezen;
 • de telecom sector;
 • militaire objecten en locaties;
 • infrastructuur rondwegen, viaducten en spoorlijnen;
 • luchthavens.

De tijdelijke kabelbescherming van Rentinfra is toepasbaar bij iedere kabelsoort, of deze nu voor data-overdracht is, voor communicatie, voor energie-transport of voor andere toepassingen.

© Copyright - Rentinfra. Alle rechten voorbehouden. Design door Hans van Os. Realisatie door Score Media