Over Rentinfra

Ons credo: use to reuse

Unieke one-click oplossing voor kabelbescherming

Plastic afval vormt een grote bedreiging voor ons milieu. Ieder jaar zorgen we gezamenlijk voor een afvalberg van ruim 1,3 miljard ton plastic, bestaand uit wegwerpmaterialen en verpakkingen. 1,3 miljard ton per jaar. Dat is 1.000 kilo afval per seconde! En iedere kilo levert schade op voor mens, dier en milieu. Niet voor niets richten alle pijlen in de maatschappij zich op een duurzamere samenleving én het terugdringen van de hoeveelheid afval. Rentinfra levert een solide bijdrage aan dat streven: minder afval door een unieke vorm van hergebruik van kabelbescherming voor infrastructuren.

Al in 2015 heeft de Europese Commissie een actieplan uitgebracht waarin wordt gepleit voor een circulaire economie. Maak de cirkel rond, was een van de slogans: meer hergebruik, minder afval. Rentinfra is in lijn met dat streven de aangewezen methode voor duurzame kabelbescherming.

Rentinfra biedt de mogelijkheid kabelbescherming te huren. Een unieke methode waarbij u alleen betaalt voor het gebruik, verzekerd bent van duurzame gerecycled materiaal en een significante bijdrage levert aan de circulaire economie.

Bovendien is de kabelbescherming van Rentinfra niet alleen vervaardigd uit gerecycled materiaal, de delen zelf zijn ook 100% recyclebaar!

1
2
3
1

Configureren

2

Recyclen van materiaal

3

Nieuwe kabelbeschermers

Het unieke huurconcept

Huren bij Rentinfra werkt heel eenvoudig: u geeft aan hoeveel lengte van welk type kabelbescherming er voor een project nodig is. En Rentinfra levert op lokatie, of zo nodig op meerdere plekken, exact de juiste benodigde hoeveelheid deelbare buizen en aanvullende materialen. Zijn de werkzaamheden afgerond, dan volstaat één telefoontje om alle materialen door ons team op te laten halen. Zo makkelijk werkt onze one-click oplossing.

De voordelen op een rij

 • U betaalt slechts voor het gebruik;
 • U betaalt in termijnen, in plaats een groot bedrag ineens;
 • Geen zorgen over transport;
 • Optimaal gebruiksgemak;
 • Geen milieu belastend afval na afronding;
 • Uw bijdrage aan de circulaire economie!

Rentinfra beschikt over een brede range aan kwalitatief hoogwaardige deelbare buisoplossingen en diverse hulpstukken. Daarmee is voor elke toepassing een product voorhanden.

Wij zijn Rentinfra

Rentinfra is een zusteronderneming van PION Kunststoffen BV, dé specialist op het gebied van hoogwaardige kunststof kabelbeschermingen. Rentinfra richt zich op de verhuur van gerecyclede materialen voor de infrastructuursector. Het stimuleren van hergebruik staat hierbij hoog in het vaandel.

Rentinfra wil een onderscheidende bijdrage leveren aan de circulaire economie.

Ons principiële uitgangspunt is om hoogwaardige kabelbescherming te bieden zonder afval na gebruik. De medium- en heavy buis-toepassingen van Rentinfra zijn zo robuust dat ze keer op keer inzetbaar zijn. En dat is niet alleen een groot voordeel voor u, als gebruiker, maar ook een voordeel voor het milieu.

Onze inzet voor een circulaire economie leidt tot een minimale CO2-footprint en maakt onze wereld een stuk leefbaarder.

Ons credo luidt niet voor niets: use to reuse!

Cruciale toepassingen

Het niet altijd waarneembaar, maar het netwerk van kabels vormt een essentieel onderdeel van onze vitale infrastructuur. Het is dan ook van cruciaal belang dat dit waardevolle netwerk in alle omstandigheden degelijk blijft functioneren en wordt beschermd.

Rentinfra biedt deze bescherming. Voor iedere sector en branche:

 • het energie- en seinwezen;
 • de telecom sector;
 • militaire objecten en locaties;
 • infrastructuur rondwegen, viaducten en spoorlijnen;
 • luchthavens.

De tijdelijke kabelbescherming van Rentinfra is toepasbaar bij iedere kabelsoort, of deze nu voor data-overdracht is, voor communicatie, voor energie-transport of voor andere toepassingen.
Alle producten van Rentinfra zijn eenvoudig te koppelen en aan te leggen. Zelfs met hellingen en bochten. Ze bieden optimaal gebruiksgemak, zijn UV-bestendig en doorstaan hoge druk- en trekbelastingen.
Naast de deelbare beschermbuis, kent Rentinfra tal van accessoires zoals las-ontlasters en schouw- en trekputten.

© Copyright - Rentinfra. Alle rechten voorbehouden. Design door Hans van Os. Realisatie door Score Media